Με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με τους δύο πρώτους μήνες του έτους, αλλά και πάλι σε ποσοστό άνω του 30%, μειώθηκαν τον Μάρτιο τα κέρδη στον δευτερογενή τομέα της κινεζικής οικονομίας, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη παλεύει να ξεφύγει από το σπιράλ της ύφεσης, μετά την άρση των περισσότερων μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην Κίνα, τα κέρδη στον δευτερογενή τομέα (βιομηχανία) υποχώρησαν κατά 34,9% τον Μάρτιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ στο α’ δίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Φεβρουάριος) η αντίστοιχη πτώση ήταν 38,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών Στοιχείων, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα. Σε επίπεδο α’ τριμήνου, η πτώση κινήθηκε στο 36,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα έχει επιστρέψει στην παραγωγή μετά από μια εκτεταμένη περίοδο lockdown νωρίτερα εντός του έτους, λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα δεν έχει πλήρως ανακάμψει, σημειώνει ο οικονομολόγος Zhang Weihua, ο οποίος εργάζεται για το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών Ερευνών.

Στους τρεις πρώτους μήνες του 2020, οι κρατικές επιχειρήσεις στην Κίνα είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται κατά 45,5%, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είδαν πτώση της τάξης του 29,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης