Υποτονική παρέμεινε η κινεζική αγορά αυτοκινήτων τον Ιανουάριο, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 15,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).

Τον περασμένο μήνα πουλήθηκαν στην Κίνα 2,367 εκατ. οχήματα, ενώ κατασκευάστηκαν 2,365 εκατ. αυτοκίνητα, κατά 12,1% λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων μειώθηκαν για έβδομο συνεχή μήνα, κατά 17,7% σε ετήσια βάση στα 2,02 εκατ. οχήματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από τον Ιανουάριο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σου Χαϊντόνγκ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της CAAM, δήλωσε ότι οι πωλήσεις πιθανόν να συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία τον Φεβρουάριο, εν μέρει εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας και της μειωμένης ζήτησης σε μικρότερες πόλεις.

Η μείωση στις πωλήσεις μπορεί ακόμα να αποδοθεί στο Φεστιβάλ της Άνοιξης, που έπεσε στις 5 Φεβρουαρίου, καθώς οι καταναλωτές πάντα καθυστερούν τις αγορές τους ενόψει των εορτών, σύμφωνα με αναλυτές.

Η υποχώρηση του Ιανουαρίου καταγράφεται ύστερα από μείωση κατά 2,76% στις πωλήσεις της περασμένης χρονιάς, την πρώτη πτώση σε 28 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρχε, ωστόσο, και ένα αισιόδοξο σημείο στα στοιχεία του περασμένου μήνα. Τα νέα ενεργειακά οχήματα (NEV) είχαν πολύ καλές επιδόσεις, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 138% σε ετήσια βάση στα 96.000 αυτοκίνητα.
Χάρη στην πολιτική της κυβέρνησης να προωθεί την χρήση καθαρής ενέργειας προκειμένου να προστατεύσει το περιβάλλον, η Κίνα έχει γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για νέα ενεργειακά οχήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης