Τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 11,8% το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2018 έναντι αύξησης 13,6% την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας(NBS). Αυξημένη κερδοφορία κατέγραψαν 34 από τους 41 κλάδους, όπως και στο δεκάμηνο.

Τον Νοέμβριο, τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών με ετήσια έσοδα άνω των 20 εκατ. γουάν (περίπου 2,89 εκατ. δολαρίων) μειώθηκαν κατά 1,8% σε ετήσια βάση στα 594,75 δισ. γουάν έναντι αύξησής τους κατά 3,6% τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη NBS, οι κλάδοι του χάλυβα, των κατασκευαστικών υλικών, της εξόρυξης πετρελαίου, των χημικών και ειδικού εξοπλισμού συνεισέφεραν το 76,6% της συνολικής αύξησης των βιομηχανικών κερδών.

Στο τέλος Νοεμβρίου, ο λόγος του χρέους προς το ενεργητικό των εταιρειών μειώθηκε 0,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με έναν χρόνο πριν, στο 56,8%.

Ο αξιωματούχος της NBS Χε Πινγκ απέδωσε τη μείωση του Νοεμβρίου στη βραδύτερη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των τιμών των προϊόντων καθώς και στην υψηλή περυσινή βάση σύγκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, το κόστος λειτουργίας και οι συντελεστές μόχλευσης των βιομηχανικών επιχειρήσεων συνέχισαν να μειώνονται, εν μέσω βραδύτερης αύξησης των βιομηχανικών κερδών, ενώ η κερδοφορία τους συνέχισε να βελτιώνεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης