Κίνα: Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα ανέκαμψαν τον Νοέμβριο

Κίνα: Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα ανέκαμψαν τον Νοέμβριο
Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας αυξήθηκαν τον Νοέμβριο, μετά την πτώση τους για τρεις συνεχόμενους μήνες, και διαμορφώθηκαν σε 3,0617 τρισ. δολάρια στο τέλος Νοεμβρίου, σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας (PBOC). Η βελτίωση αυτή ήταν μία ενθαρρυντική ένδειξη εν μέσω ανησυχιών για εκροές κεφαλαίων και εξασθένισης του γιουάν (του κινεζικού νομίσματος).

Ο Γουάνγκ Τσουνγίνγκ, εκπρόσωπος του Κρατικού Οργανισμού Ξένου Συναλλάγματος (SAFE), απέδωσε την ανάκαμψη αυτή στην αντιστροφή της πορείας της ισοτιμίας και τη μεταβολή των τιμών των στοιχείων ενεργητικού, αναφέροντας την αύξηση των τιμών των ομολόγων σε μεγάλες χώρες και μία μικρή άνοδο του δείκτη ισοτιμίας του αμερικανικού δολαρίου.

«Το κινεζικό ισοζύγιο πληρωμών παρέμεινε γενικά σταθερό τον Νοέμβριο», είπε ο Γουάνγκ. «Παρά την παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική αβεβαιότητα, τα υγιή θεμελιώδη μεγέθη της Κίνας δεν έχουν αλλάξει μακροπρόθεσμα και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα θα παραμείνουν πιθανόν σταθερά εν μέσω διακυμάνσεων των αγορών», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 14:31