ΚΙΝΑΛ: Να συμπεριληφθούν όλοι οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στα μέτρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 15:23
ΚΙΝΑΛ: Να συμπεριληφθούν όλοι οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στα μέτρα

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία ζητούν να συμπεριληφθούν όλοι οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στα οικονομικά μέτρα για την πανδημία του COVID-19, κατέθεσαν 20 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε τους αγρότες στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», που παρέχει η κυβέρνηση σε εργοδότες και επαγγελματίες προκειμένου να επωφεληθούν άμεσα από τα μέτρα στήριξης.

Υπογραμμίζουν δε ότι «χώρισε» αυθαίρετα τις παραγωγικές δραστηριότητες στη μέση, αγνοώντας ότι όλη η διαδικασία παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας των προϊόντων είναι ενιαία.

Ως παραδείγματα αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι οι εκκοκιστές είναι στη λίστα αλλά οι βαμβακοκαλλιεργητές όχι, οι οινοποιοί είναι, αλλά οι αμπελουργοί όχι, οι έμποροι των λαϊκών αγορών είναι, αλλά οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών όχι. Σημειώνουν επίσης ότι στη λίστα δεν έχουν συμπεριληφθεί οι ελαιοπαραγωγοί, ούτε οι παραγωγοί φυσικού μελιού.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 15:38