Κινέζοι επιχειρηματίες "κατέλαβαν" ένα μικρό χωριό της δυτικής Γερμανίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 15:33
Κινέζοι επιχειρηματίες "κατέλαβαν" ένα μικρό χωριό της δυτικής Γερμανίας

Ένα μικρό χωριό στους καταπράσινους λόφους του Χούνσρικ στη δυτική Γερμανία γίνεται το νέο σπίτι για αρκετές εκατοντάδες κινεζικές εταιρίες που ευελπιστούν να κατακτήσουν την ευρωπαϊκή αγορά.

Από τους περίπου 3.500 κατοίκους του Χοπστάντεν-Βάιερσμπαχ, σχεδόν οι 800 είναι Κινέζοι και έχουν δημιουργήσει το δικό τους επιχειρηματικό συγκρότημα σε παλαιούς στρατώνες του αμερικανικού στρατού με την ονομασία Όουκ Γκάρντεν.

«Θέλω να αναπτύξω τα προϊόντα μου (στη Γερμανία)», δήλωσε ο Κινέζος επιχειρηματίας Τζισιόνγκ Πένγκ. Ο Τζισιόνγκ ήρθε από το Γκουανγκτζόου της νότιας Κίνας πριν από τέσσερα χρόνια με την οικογένειά του. Στόχος του είναι να συνεργαστεί με γερμανικές επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας των κινητών τηλεφώνων.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται και άλλοι Κινέζοι που έχουν μετακομίσει στο χωριό.

«Αυτό που μου αρέσει είναι ότι η ποιότητα του αέρα ενώ εξαιρετικό είναι και το εργασιακό περιβάλλον. Επίσης οι ώρες εργασίας δεν θεωρούνται τόσο πολλές», δήλωσε ο Τσάο Γιανγκ Λιου, εργαζόμενος σε εταιρία που κατασκευάζει διακοσμητικά είδη και είδη για πάρτι.

Περίπου 300 Κινέζοι επενδυτές έχουν εγκατασταθεί εδώ και δημιουργούν ένα τεράστιο σύμπλεγμα από εργοστάσια, γραφεία και showrooms.

Ο Αντρέας Σολτς, που είναι Γερμανός και ένας από τους δύο ιδρυτές και γενικούς διευθυντές της μονάδας, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν επενδυθεί 30 εκατ. ευρώ και ότι το τρίτο κτίριο θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους προκειμένου να υποδεχθεί περίπου 100 επενδυτές.

«Το όραμα για αυτό ήταν, στο τέλος, για συνολικά 500 με 800 κινεζικές, ή ακόμα και γερμανικές, επιχειρήσεις», δήλωσε.

Οι ντόπιοι έχουν αντιδράσει θετικά στις επενδύσεις --η πόλη αντλεί 400.000 ευρώ παραπάνω σε εταιρική φορολογία--, αλλά και στην αύξηση του πληθυσμού.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 16:57