Οι σινοαμερικανικές σχέσεις αποτέλεσαν ένα κοινό success story τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ενώ η συνεργασία είναι η μοναδική επιλογή για τις διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο Κινέζος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Τσούι Τιανκάι.

«Η Κίνα διατηρεί τη δέσμευσή της για επέκταση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε μια αμοιβαία επωφελή βάση, διαχειριζόμενοι τις διαφορές μας με αμοιβαίο σεβασμό και αναπτύσσοντας μια σχέση με τις ΗΠΑ με βάση τον στενότερο συντονισμό, συνεργασία και μεγαλύτερη σταθερότητα», δήλωσε ο Τσούι, απευθυνόμενος στο ετήσιο πρωτοχρονιάτικο γκαλά του Κινεζικού Γενικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ (CGCC-USA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσούι δήλωσε στους 450 προσκεκλημένους ότι οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ πρέπει να εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου υπό το φως των μεγάλων αλλαγών που έχουν συμβεί στις δύο χώρες και σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες. «Αυτό γίνεται αντιληπτό ως η ανάγκη για στενότερη συνεργασία Κίνα-ΗΠΑ», τόνισε ο πρεσβευτής.

Καταδεικνύοντας το γεγονός ότι η εξομάλυνση και η ανάπτυξη των σινοαμερικανκών σχέσεων έχει ωφελήσει και τις δύο χώρες και ολόκληρο τον κόσμο, ο Κινέζος διπλωμάτης έδωσε έμφαση στην ανάγκη και οι δύο χώρες «να κοιτάξουν μπροστά για τις επόμενες δεκαετίες και να σχεδιάσουμε το έργο μας από κοινού για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία». Πρόσθεσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας της καθώς και να επιδιώκει ανθρωποκεντρική, βιώσιμη και ειρηνική ανάπτυξη που θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τον όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης