«Απομένουν δυο τρία ζητήματα τεχνικής φύσεως που θα επιλυθούν» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς με επίκεντρο τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Η τηλεδιάσκεψη «πήγε πολύ καλά» πρόσθεσε. Άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι έχουν κλείσει όλα τα ενεργειακά προαπαιτούμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ατζέντα του Eurogroup η ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων θα πρέπει να αποδειχθεί στη σύνοδο της Πέμπτης και είναι προϋπόθεση για να ξεκλειδώσει η διαπραγμάτευση για τη μεγάλη συμφωνία αναφορικά με το χρέος, τα διαθέσιμα και την επόμενη μέρα.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Οι θεσμοί στην επίσκεψη τους στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες κατέστησαν σαφές ότι υπάρχουν ακόμα “ουρές” στην τέταρτη αξιολόγηση, ενώ ο υπουργός Οικονομικών είχε επισημάνει ότι όλες οι εκκρεμότητες θα λυθούν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντάξει θετική έκθεση συμμόρφωσης (Compliance Report) πριν από τη Σύνοδο του Eurogroup της Πέμπτης.

Είναι πιθανό η έκθεση να παρουσιαστεί σε έκτακτο EWG.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης