Κομισιόν: Απαραίτητη η πρόοδος αυτήν την εβδομάδα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Κομισιόν: Απαραίτητη η πρόοδος αυτήν την εβδομάδα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Η επείγουσα ανάγκη να υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας επισημάνθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες, ενώ η ΕΕ συνεχίζει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας.

«Ο Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ ενημέρωσε σήμερα το Κολλέγιο για τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο του άρθρου 50, υπενθυμίζοντας ότι αποφασιστική πρόοδος πρέπει να σημειωθεί εγκαίρως για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής, Μάρτιν Σελμάγιερ ενημέρωσε από την πλευρά του τους Επιτρόπους «για την πρόοδο στις εργασίες προετοιμασίας της Επιτροπής και υπενθύμισε την σημασία για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προετοιμαστούν για όλα τα πιθανά αποτελέσματα και σε όλα τα επίπεδα».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο για τη σημερινή συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, δήλωσε ότι ο Μ. Μπαρνιέ και οι συνεργάτες του «εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να υπάρξει «θετική κατάληξη» καθώς, όπως εξήγησε, είναι σημαντικό να υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία, μεταξύ άλλων, σε θέματα ασφάλειας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, 17:35