Κομισιόν: Το γεγονός ότι η Ρωσία αυξάνει τις τοποθετήσεις σε ευρώ, δείχνει ότι αναπτύσσεται ένας πολυπολικός κόσμος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, 17:15
Κομισιόν: Το γεγονός ότι η Ρωσία αυξάνει τις τοποθετήσεις σε ευρώ, δείχνει ότι αναπτύσσεται ένας πολυπολικός κόσμος
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) θεωρεί πως το γεγονός ότι η Ρωσία αύξησε το ποσοστό του ευρώ στα διεθνή συναλλαγματικά της αποθέματα, δείχνει ότι δημιουργείται ένας πολυπολικός κόσμος, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξής του στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

«Δεν θα σχολιάσουμε λεπτομερώς τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, αλλά μπορούμε να πούμε με βάση τις παρατηρήσεις μας ότι με τον διεθνή ρόλο του ευρώ, ο κόσμος γίνεται πιο πολυπολικός, ιδιαίτερα στον τομέα του συναλλάγματος.

Βλέπουμε μια ανάπτυξη προς την κατεύθυνση της πολυπολικότητας, δήλωσε ο Βιντερστάιν, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ρωσίας, στην οποία αναφέρει ότι αύξησε τις τοποθετήσεις της σε ευρώ.

Στις 9 Ιανουαρίου η Τράπεζα της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τα διεθνή συναλλαγματικά της αποθέματα, κατά την περίοδο από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018, αυξήθηκαν κατά 40,4 δισεκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας τα 458,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της τράπεζας, οι τοποθετήσεις σε ευρώ αυξήθηκαν από το 25,1% στο 32%, ενώ την ίδια περίοδο μειώθηκαν οι τοποθετήσεις σε δολάρια από το 46,3% στο 21,9%.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, 17:18