«Κόπηκαν» από τον διαγωνισμό για τις προμήθειες μασκών στα σχολεία 3 από τους 25 προμηθευτές, λόγω τυπικών προβλημάτων σε έγγραφα.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το ΣΤ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με το αιτιολογικό ότι οι 3 προμηθευτές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία έγγραφα που προβλέπει η νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κλιμάκιο επεξεργάστηκε τις συμβάσεις που αφορούσαν την προμήθεια μεγάλου αριθμού μασκών, οι οποίες πρόκειται να διανεμηθούν στα σχολεία. Και τελικά, από τους 25 υποψήφιους αναδόχους-προμηθευτές μασκών,  κρίθηκε ότι οι 22 έχουν τις προβλεπόμενες τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις να αναλάβουν την προμήθεια μασκών, ενώ αντίθετα 3 «κόπηκαν», καθώς υπήρξαν ουσιώδεις πλημμέλειες στα έγγραφα που προσκόμισαν οι υποψήφιοι ανάδοχοι-προμηθευτές.

Οι πλημμέλειες αφορούσαν τη μη προσκόμιση πιστοποιητικών που απαιτεί η νομοθεσία για τις προμήθειες, όπως είναι αντίγραφο ποινικού μητρώου και άλλα σχετικά έγγραφα.

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε από το ΣΤ΄ Κλιμάκιο,  στο οποίο προέδρευε ο σύμβουλος Δημήτριος Πέππας και εισηγητής ήταν ο πάρεδρος Νικόλαος Σταματίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες Capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης