Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχασε το momentum της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς η ανάκαμψη μετά το lockdown έχει ξεθωριάσει, ενώ τα επίμονα προβλήματα στον εφοδιασμό και οι ασθενέστερες καταναλωτικές δαπάνες, αναμένεται να συνεχίσουν να συγκρατούν την ανάπτυξη για το υπόλοιπο του έτους.

Η οικονομία αναπτύχθηκε 1,3% στο γ΄ τρίμηνο του έτους σε σχέση με την προηγούμενη τρίμηνο περίοδο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρυθμός ανάπτυξης σηματοδοτεί μια κατακόρυφη επιδείνωση από την ανάπτυξη 5,5% που κατέγραψε σε τριμηνιαία βάση από το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναπτυχθεί 1,5% στο γ΄ τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση, η οικονομία αυξήθηκε 5,1% στο γ΄ τρίμηνο, έναντι του 23,9% στο προηγούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάπτυξη ήρθε ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης των νοικοκυριών, ενώ υπήρξε πτώση στα αποθέματα και το καθαρό εμπόριο λειτούργησε ως βαρίδι, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία ONS.

Στο τέλος του γ΄ τριμήνου, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου βρισκόταν 2,1% χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα του δ΄ τριμήνου 2019.

Τον Σεπτέμβριο, η οικονομία “έτρεξε” με ρυθμό 0,6% σε μηνιαία βάση, ταχύτερα από την ανάπτυξη 0,2% που καταγράφηκε τον Αύγουστο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης