Ο χρυσός υποχώρησε σήμερα Παρασκευή καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.
Συγκεκριμένα ο χρυσός έχασε $9 ή 0,7% στα $1.285,80 ανά ουγγιά. Την εβδομάδα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,2% σημειώνοντας την τρίτη συνεχή εβδομάδα κερδών.

Ρεκόρ σημείωσε σήμερα, Παρασκευή, το παλλάδιο το οποίο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε το υψηλό των $1,310 ανά ουγγιά για να κλείσει με κέρδη 2,71% αλλά λίγο χαμηλότερα στα $1,297,70 ανά ουγγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο ενώ ενισχύθηκαν και οι μισθοί, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία διατήρησε το ισχυρό της momentum στο τέλος του 2018 παρά το ότι βυθιζόταν τα χρηματιστήρια.

Οι θέσεις εργασίας (σε προσαρμοσμένη βάση) κατά 312.000 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, που αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο.

Η μέση ωριαία αμοιβή αυξήθηκε 0,4% σε σχέση με τον Νοέμβριο και 3,2% από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, στην μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ξεχωριστή έρευνα αναφέρεται ότι ο δείκτης της ανεργίας σημείωσε άνοδο στο 3,9% από το 3,7% του Νοεμβρίου, αν και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι περισσότεροι άνθρωποι εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης