«Αυξάνονται οι φωνές στην Ευρώπη που μιλούν πλέον ανοιχτά για την ανάγκη κατάργησης του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και της παντελώς παράλογης και αναποτελεσματικής Οριακής Τιμολόγησης», σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως αναφέρει, «πρόσφατο παράδειγμα, είναι και ο Αυστριακός καγκελάριος Κάρλ Νεχάμερ, ο οποίος βλέποντας την Αυστρία να μεσουρανεί κι αυτή στις τιμές της χονδρικής του ρεύματος, επισήμανε την ανάγκη “να σταματήσουμε την τρέλα στις αγορές ρεύματος”, αναφερόμενος στις τιμές χονδρικής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενέργειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βέβαια, δεν αρκεί απλώς να “ανασχεδιαστεί” κάπως διαφορετικά η αγορά ενέργειας, όπως ζητάει ο Αυστριακός καγκελάριος, ή η δημιουργία ενός νέου δήθεν “λειτουργικού μοντέλου αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας” όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Κομισιόν», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25Μ. «Τέτοιες παρεμβάσεις θεωρεί και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πως έχει κάνει στην εγχώρια αγορά ενέργειας με ανύπαρκτα αποτελέσματα.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να τελειώνουμε οριστικά με τη φαντασίωση πως κάποιο τέτοιο αγοραίο μοντέλο για την ηλεκτρική ενέργεια, ίσως πιο “λειτουργικό”, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας» προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης και καταλήγει:

«Γι’ αυτό ως ΜέΡΑ25 επιμένουμε να ζητάμε αυτό που καμία σχεδόν από τις πολιτικές δυνάμεις δεν ζητάει στη χώρα μας και στην Ευρώπη, καθαρά και χωρίς αστερίσκους: Δημοψήφισμα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, Κατάργηση Οριακής Τιμολόγησης, Επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ, Καμία δήθεν αγορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης