Κροατία: Επένδυση 27 εκατ. ευρώ από την Global Ports στο λιμάνι της Γκαζένιτσα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 02:53
Κροατία: Επένδυση 27 εκατ. ευρώ από την Global Ports στο λιμάνι της Γκαζένιτσα

Τη συμβολή του νέου τερματικού σταθμού επιβατών που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στο λιμάνι της Γκαζένιτσα στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς.

Ο νέος σταθμός επιβατών είναι ένας από τους πιο σύγχρονους τερματικούς της Μεσογείου, καθώς πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο που εκτείνεται σε 20.000 τετραγωνικά μέτρα και παρέχει όλες τις σχετικές υπηρεσίες για εσωτερικές και διεθνείς μεταφορές. Η κατασκευή του τερματικού σταθμού, που ξεκίνησε το 2016, κοστίζει 27 εκατομμύρια ευρώ, ανακοινώθηκε από την εταιρεία Global Ports Holding, την παραχωρησιούχο του λιμένος της Γκαζένιτσα.

Σε δηλώσεις του, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Stephen Xuereb, τόνισε ότι το Ζάνταρ (σ.σ. η επένδυση στο λιμάνι της Γκαζένιτσα) είναι μια σημαντική προσθήκη στο δίκτυο λιμένων για κρουαζιερόπλοια που διαθέτει η Global Ports στη Μεσόγειο.

Η Global Ports Holding Plc που έχει υπογράψει εικοσαετή σύμβαση παραχώρησης και διαχειρίζεται τη λειτουργία του λιμένα ανακοίνωσε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα δώσει προστιθέμενη αξία στις επενδύσεις που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 02:57