Η στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης της παραγωγικότητας είναι δύο μόνο από τους βασικούς πυλώνες του νέου πλαισίου συνεργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας με την Κροατία.

Η νέα στρατηγική της Παγκόσμιας Τράπεζας ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο της κροατικής κυβέρνησης για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας, εστιάζοντας στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της σύγκλισης στα επίπεδα των εισοδημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην εξάλειψη των περιφερειακών ανισοτήτων, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «η νέα στρατηγική θα στηρίξει την Κροατία στην πορεία προς μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, όπου οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι περιφέρειες ευημερούν, όπου οι δημόσιοι οργανισμοί παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες και όπου το πλούσιο φυσικό κεφάλαιο της Κροατίας προστατεύεται και αξιοποιείται με βιώσιμο τρόπο».

Ο υπουργός Οικονομικών της Κροατίας Ζντράνκο Μάριτς, εξέφρασε την ικανοποίηση της κροατικής κυβέρνησης για το πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Παγκόσμιας Τράπεζας, τονίζοντας πως υποστηρίζει- με τον πλέον κατάλληλο τρόπο -τον σχεδιασμό της κροατικής κυβέρνησης για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής έμφαση θα δοθεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των θεσμών του δημόσιου τομέα, των δημόσιων επιχειρήσεων και της εξάλειψης περιφερειακών ανισοτήτων, τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος, καθώς και τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα, ιδίως των καινοτόμων επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης