Η Ισπανία φαίνεται πλέον ότι θεωρείται ακριβή για κάποιους από τους Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι στρέφονται και πάλι στην Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη έρευνα της γερμανικής πλατφόρμας Traveltainment με στοιχεία Ιανουαρίου, η ζήτηση για το αεροδρόμιο της
Αττάλεια στην Τουρκία, σχεδόν διπλασιάσθηκε καθώς αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο κατά 99% έναντι και μίας αύξησης 36% τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης η Αίγυπτος εμφανίζει μεγάλη αύξηση της ζήτησης (+61%) σαν συνέχεια μια ανάλογης του Δεκεμβρίου (+55%) και του Νοεμβρίου (+72%).

Από την Ελλάδα, το αεροδρόμιο Ηρακλείου παρουσίασε αύξηση κρατήσεων 9% τον Ιανουάριο, ενώ ισχυρότερη άνοδο (25%) παρουσίασαν οι κρατήσεις για Κω και μόλις 2% η αύξηση για Ρόδο.

Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα fvw.com που δημοσιεύει τα παραπάνω δεδομένα οι Γερμανοί αρχίζουν να αποφεύγουν τα ακριβά πακέτα της Ισπανίας και να στρέφονται στην Τουρκία, Αίγυπτο και Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία της Traveltainment καλύπτουν τις οργανωμένες διακοπές και τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής μέσω τουριστικών γραφείων και συστημάτων on line travel agency.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης