Ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις αποζημιώσεων προς τις ασφαλιστικές για τις ζημίες από την κακοκαιρία «Θάλεια»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 12:12
Ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις αποζημιώσεων προς τις ασφαλιστικές για τις ζημίες από την κακοκαιρία «Θάλεια»

Εξακόσιες ζημιές δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας «Θάλεια», που έπληξε την Ελλάδα από 5 έως 9 Αυγούστου 2020, με τις απαιτήσεις των αποζημιώσεων να εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, «αντέδρασαν άμεσα, όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση και προχώρησαν στην καταγραφή των ζημιών προκειμένου να ανταποκριθούν με ταχύτητα στα αιτήματα αποζημιώσεων των ασφαλισμένων».

«Δυστυχώς παρατηρούμε ότι οι φυσικές καταστροφές στη χώρα μας αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Συνολικά, από το 1993 έως τον Αύγουστο του 2020 έχουμε καταγράψει 33 περιστατικά ιδιαίτερης σφοδρότητας (σεισμούς, βροχοπτώσεις, δασικές πυρκαγιές κ.ά.) που είχαν ως αποτέλεσμα να δηλωθούν πάνω από 30.000 ζημιές στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις με συνολικό ποσό απαίτησης που αγγίζει τα 400 εκατ. Και σε αυτές δεν περιλαμβάνονται  οι ζημιές που έφερε ο "Ιανός" τον Σεπτέμβριο, για τις οποίες τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τις πρώτες συγκεντρωτικές εκτιμήσεις» δήλωσε ο Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ με αφορμή τα στοιχεία για τη «Θάλεια».

«Όπως στη "Θάλεια" έτσι και σε κάθε φυσική καταστροφή, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις είναι πάντοτε στο πλευρό των ασφαλισμένων βοηθώντας τους να σταθούν και πάλι στα πόδια τους μετά από μία καταστροφή» τόνισε ο κ. Μοάτσος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 12:59