O επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εμπορική εταιρική σχέση με τη Βρετανία θα είναι “δύσκολες και απαιτητικές”, καθώς η Ένωση «δεν θα ανεχτεί άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

«Η Βρετανία δεν θα πρέπει να νομίζει ότι οι μηδενικοί δασμοί, οι μηδενικές ποσοστώσεις θα αρκούν», τόνισε σε ομιλία κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης τεχνολογικής έκθεσης, της Web Summit, στη Λισαβόνα προσθέτοντας ότι ο χρόνος θα είναι “εξαιρετικά σύντομος” για την διαπραγμάτευση μιας νέας εταιρικής σχέσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξέρω ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα είναι δύσκολη και απαιτητική», είπε ο Μπαρνιέ αναφέροντας την κρατική βοήθεια, τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα και τους φόρους ως κύριες προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ακόμη και όταν η συμφωνία του Brexit επικυρωθεί, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος της ιστορίας… Έχουμε να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση με τη Βρετανία μετά την αποχώρηση», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος επαναλαμβάνοντας την άποψή του, ότι ο κίνδυνος μιας χαοτικής αποχώρησης χωρίς μια συμφωνία διαζυγίου παραμένει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης