Με 5,1% αναπτύσσεται η οικονομία του Μαυροβουνίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 13:19
Με 5,1% αναπτύσσεται η οικονομία του Μαυροβουνίου

Συνολικά 30.000 νέες θέσεις εργασίας στη διάρκεια της θητείας του, μείωση της ανεργίας στο 8% και επίτευξη ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στο 5,1% το 2018 είναι ορισμένα μόνο από τα θετικά στοιχεία για την οικονομία της χώρας του που υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, παρουσιάζοντας από το βήμα του κοινοβουλίου τη στρατηγική για την οικονομική ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση -επεσήμανε ο κ. Μάρκοβιτς- «δεν έλαβε ούτε και πρόκειται να εφαρμόσει μέτρα που εμπεριέχουν στοιχεία λαϊκισμού για να παραπλανήσει τους πολίτες, αλλά, αντίθετα, εφαρμόζει πολιτικές που έχουν έμπρακτα αποτελέσματα, όπως αύξηση της απασχόλησης και των μισθών, νέες δομές υγείας και περίθαλψης και εφαρμογή μέτρων κοινωνικής πρόνοιας».

Όπως είπε ο κ. Μάρκοβιτς, δεν υπάρχει διεθνής χρηματοοικονομικός οργανισμός που θέτει υπό αμφισβήτηση το έργο που έκανε και συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου με έμφαση την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Υπογράμμισε, δε, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, ότι εκτός των θετικών οικονομικών μεγεθών η χώρα εξακολουθεί να εκπληρώνει τα κριτήρια που απαιτούνται στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 14:20