Η Ιταλία έχει έτοιμη χρηματοδότηση – γέφυρα ύψους 350 εκατ. ευρώ για τον χρεοκοπημένο κρατικό αερομεταφορέα της χώρας, Alitalia, προκειμένου ο τελευταίος να συνεχίσει την πτητική του δραστηριότητα μέχρι την εξεύρεση επενδυτή.

Τα χρήματα έχουν ως στόχο να καλύψουν τη δραστηριότητα της εταιρείας για ένα εξάμηνο, σύμφωνα με ιταλικό κυβερνητικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σχήμα εξαγοράς και σωτηρίας της Alitalia επαναβεβαίωσαν την Τρίτη το ενδιαφέρον τους, ωστόσο ανέφεραν ότι χρειάζονται ακόμη ορισμένες προϋποθέσεις πριν υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato Italiane και η θυγατρική εταιρεία της Benetton,  Atlantia, τόνισαν ότι χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το διοικητικό μοντέλο, τη διαχείριση και τη μετοχική σύνθεση της Alitalia.

Η αμερικανική Delta Air Lines επαναβεβαίωσε ότι έχει τη διάθεση να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην Alitalia, ωστόσο οι ιταλικές αρχές ζητούν περισσότερες εγγυήσεις, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσωρινή διοίκηση που έχει διορίσει το ιταλικό κράτος “τρέχει” την Alitalia από το 2017, μετά την απόφαση της Etihad Airways να τραβήξει το “καλώδιο” της χρηματοδότησης και την απόρριψη εκ μέρους των εργαζόμενων ενός πλάνου ανακεφαλαιοποίησης 2 δισ. ευρώ, το οποίο περιελάμβανε περικοπή 1.600 εκ των 12.500 θέσεων εργασίας.

Ενδιαφέρον υπάρχει και εκ μέρους της γερμανικής Lufthansa, όπως ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Repubblica, με περικοπή προσωπικού της τάξης των 2.500 εργαζομένων, έναντι 6.000 που προβλεπόταν σε προηγούμενη πρόταση του γερμανικού αερομεταφορέα.

Το ιταλικό υπουργείο Ανάπτυξης είχε θέσει την προηγούμενη προθεσμία για την εξεύρεση λύσης σωτηρίας της Alitalia για τις 15 Οκτωβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης