Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει ελαφρώς το ευρώ σήμερα, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση στο επίπεδο των 1,1004 δολαρίων, καθώς βελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα.

Νωρίς το απόγευμα, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1014 δολάρια, από το επίπεδο των 1,1012 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διατήρηση του ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος, καθώς έχει ενισχυθεί η πιθανότητα επίτευξης του πρώτου μέρους της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας παρέχει στήριξη στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις σημερινές συνομιλίες αξιωματούχων ΗΠΑ-Κίνας υπήρξε πρόοδος αναφορικά με την απόσυρση δασμών που έχουν επιβληθεί, την αύξηση από την Κίνα εισαγωγών αμερικανικών αγροτικών προϊόντων και τον μηχανισμό εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας.

Ωστόσο, αρνητικά επηρέασε το ευρώ η αναφορά του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ (P. Lane), ο οποίος υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα διατηρηθεί σε ισχύ σε μακρά χρονική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,273%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,335%, στο 3μηνο στο -0,405% και στο μήνα στο -0,455%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1020 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης