Μειώθηκαν εκ νέου τον Νοέμβριο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Κίνα, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Συνολικά τον Νοέμβριο πουλήθηκαν 2,55 εκατ. οχήματα, με τον αριθμό τους να είναι μειωμένος κατά 13,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την κινεζική ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων (CAAM).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους πρώτους 11 μήνες του έτους, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,7% σε ετήσια βάση στα 25,42 εκατ. οχήματα, ενώ η παραγωγή κατέγραψε μείωση 2,6% στα 25,33 εκατ. αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CAAM.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων για το σύνολο του 2018 αναμένεται να καταγράψουν μείωση εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, όπως η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ οι πωλήσεις για το 2019 αναμένονται αμετάβλητες, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του CAAM Σι Τζιανχούα σε φόρουμ την περασμένη εβδομάδα.

Τα νέα ενεργειακά οχήματα (NEV) θα συνεχίσουν να αποτελούν κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτων το 2019 και το 2020, σημείωσε ο Σι. Οι πωλήσεις οχημάτων τύπου NEV αυξήθηκαν κατά 37,6% τον Νοέμβριο συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζοντας υπεραπόδοση σε σχέση με την ευρύτερη αγορά αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη CAAM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, οι πωλήσεις οχημάτων NEV κατέγραψαν άλμα 68% σε ετήσια βάση στο 1,03 εκατ. αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά αυτοκινήτου και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για νέα ενεργειακά οχήματα χάρη στην πολιτική της κυβέρνησης να προωθήσει τη χρήση καθαρής ενέργειας για να προστατεύσει το περιβάλλον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης