Μειωμένες σε ποσοστό 40% καταγράφηκαν το 2022 οι πωλήσεις αγροτικών μηχανημάτων στη χώρα, όταν τα αμέσως προηγούμενα δύο χρόνια αυτές ήταν σημαντικά αυξημένες, επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), Σάββας Μπαλουκτσής.

Βέβαια, όπως έσπευσε να προσθέσει, η μείωση στις πωλήσεις πέρυσι ήταν αναμενόμενη εξέλιξη, ενόψει της προκήρυξης του προγράμματος Σχεδίων Βελτίωσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με το υπουργείο Αγρονικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ελπίζουμε η προκήρυξη τους να γίνει πριν την Agrothessaly που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαρτίου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος, εκφράζοντας δε την ελπίδα του με την ανάπλαση της ΔΕΘ να υπάρξουν μεγαλύτεροι διαθέσιμοι χώροι, για την προβολή περισσοτέρων μηχανημάτων.

Με 27 επιχειρήσεις του, θα συμμετέχει στη φετινή Zootechnia η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, οι οποίες απευθύνονται με τα μηχανήματα που κατασκευάζουν στις κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και στις γεωργικές, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΑΓΕΜ, Παναγιώτης Φωτιάδης.

«Παρών» στη συνέντευξη ήταν και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Λάρισας, Παναγιώτης Νταής, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η 13η Agrothessaly (2-5/3) είναι ήδη «sold out» και τόνισε ότι ο δήμος, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας κασι Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), προσπαθεί να εξασφαλίσει, κοντά στην περιοχή του νοσοκομείου, μεγαλύτερη έκταση για τη δημιουργία νέου εκθεσιακού κέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης