Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin δήλωσε σήμερα ότι δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα η αδυναμία του δολαρίου σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις του που είχαν οδηγήσει το αμερικανικό νόμισμα σε βουτιά έναντι των ανταγωνιστών του.

Μιλώντας σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η βραχυπρόθεσμη αδυναμία του δολαρίου “δεν με ανησυχεί”, προσθέτοντας ότι “σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, πιστεύουμε θεμελιωδώς στην ισχύ του δολαρίου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς εάν οι τελευταίες δηλώσεις του αντανακλούν κάποια αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ ο Mnuchin απάντησε: “Δεν αλλάζει η θέση μου για το δολάριο, είναι όμως ενδεχομένως ελαφρώς διαφορετική από τις θέσεις των προηγούμενων υπουργών Οικονομικών”.

Την Τετάρτη το δολάριο διολίσθησε σε χαμηλά τριών ετών, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταία 10 μηνών, μετά τις δηλώσεις του Mnuchin ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ένα αδύναμο δολάριο θα είναι καλό για τις εμπορικές συναλλαγές των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές έχουν σημειώσει ότι ο Mnuchin έχει επιλέξει να διαφοροποιηθεί από τους προκατόχους του οι οποίοι σε γενικές γραμμές υποστήριζαν ένα πιο ισχυρό δολάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mnuchin ξεκαθάρισε πάντως σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν ασχολείται με τις διακυμάνσεις του αμερικανικού νομίσματος σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης