Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα ήταν «πολύ άσχημη εξέλιξη για ολόκληρο τον κόσμο», προειδοποίησε σήμερα ο Γουόρεν Μπάφετ.

Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνέπειες από την κλιμάκωση της σινο-αμερικανικής εμπορικής αντιπαράθεσης μετά το αιφνίδιο tweet του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για αύξηση των δασμών από το 10% στο 25% σε κινεζικά αγαθά, ύψους 200 δισ. δολαρίων, ενώ απείλησε να δασμολογήσει με πρόσθετους δασμούς 25% κινεζικά προϊόντα 325 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλιμάκωση της εμπορικής έντασης προκάλεσε έντονες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, ενώ η μεταστροφή Τραμπ έρχεται εν όψει των προγραμματισμένων συνομιλιών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Γουόρεν Μπάφετ, η αντίδραση των αγορών ήταν «λογική», όπως δήλωσε στην τηλεόραση του CNBC.

H Βerkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ έχει παρουσία στην Κίνα, έχοντας επενδύσει σε πολλές επιχειρήσεις με δραστηριότητα στην κινεζική αγορά, μεταξύ των οποίων η Apple. Η Berkshire έχει μερίδιο πάνω από 50 δισ. δολάρια στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.

«Εάν έχουμε πράγματι εμπορικό πόλεμο σε πλήρη εξέλιξη, αυτό θα ήταν πολύ άσχημο για οτιδήποτε ανήκει στην Berkshire», πρόσθεσε ο κ. Μπάφετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε, είναι κατανοητή η σκληρή στάση εν όψει του νέου γύρου συνομιλιών, σημειώνοντας ότι για ορισμένους ανθρώπους η καλύτερη τεχνική είναι «να ενεργούν ωσάν ημίτρελοι», χαρακτηρίζοντας όμως αναποτελεσματική τη συγκεκριμένη τακτική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης