Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ότι η  Merck & Co. θα αναλάβει μέρος της παραγωγής του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, όπως επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Bloomberg o Λευκός Οίκος.

Ο βοηθός εκπρώπος Τύπου της αμερικανικής Προεδρίας Kevin Munoz ανέφερε μέσω Twitter ότι ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την “ιστορική συνεργασία”, για την οποία είχε κάνει νωρίτερα λόγο η Washington Post.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ron Klain ανέφερε σε tweet του ότι ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει τη συμφωνία σε δηλώσεις του το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ).

Το εμβόλιο της J&J έλαβε έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης το Σάββατο από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ κι έγινε έτσι το τρίτο εμβόλιο, μετά από εκείνα των Pfizer-BioNTech και Moderna, που θα είναι διαθέσιμο στη χώρα.

Η εταιρεία απέστειλε αμέσως παρτίδα 3,9 εκατ. δόσεων προς χρήση στα εμβολιαστικά κέντρα και σημείωσε ότι θα παράσχει άλλα 16 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου – με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν να τονίζουν ωστόσο ότι το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί προς τα τέλη του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jeff Zients, συντονιστής της αντιμετώπισης της πανδημίας από την προεδρία Μπάιντεν, έχει τονίσει ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής του εμβολίου της J&J.

O εκπρόσωπος της Merck, Patrick Ryan, ανέφερε ότι η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη να συμβάλει με κάθε τρόπο στην παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τα της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Η J&J δεν απάντησε σε αίτημα του Bloomberg για σχόλιο επί του ζητήματος.

Οι ΗΠΑ έχουν προπαραγγείλει 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου έως τα τέλη Ιουνίου του 2021, με το σύνολο των παραγγελιών, μαζί με εκείνες των υπόλοιπων εμβολίων, να δίνουν τη δυνατότητα εμβολιασμού έως και 400 εκατ. ανθρώπων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης