Επιδείνωση σημειώνουν και πάλι τα ελληνικά ομόλογα και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτήν των ιταλικών, μετά και τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του προϋπολογισμού της Ιταλίας, καθώς η κυβέρνηση δήλωσε χθες και μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, πως δεν θα αλλάξει τα σχέδιά της παρά την κριτική από την Κομισιόν.

Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς αγορές βρίσκονται πλέον σε έντονα risk-off διάθεση μετά και το χθεσινό sell-off στην Wall Street το οποίοι οδηγεί σε ισχυρές πιέσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Όλα αυτά, παρά τις θετικές δηλώσεις των ευρωπαϊκών πιστωτών χθες για την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,4% και διαμορφώνεται στο 4,67% , στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η εκτόξευση της απόδοσης του 5ετούς ελληνικού ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο 3,605% με άνοδο 3,2% και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Οκτωβρίου.

Αυτό που προκαλεί για μία ακόμη φορά αίσθηση είναι το γεγονός ότι τα ιταλικά ομόλογα, παρόλο που η Ιταλία αποτελεί το επίκεντρο των ανησυχιών και των αναταραχών, σημειώνουν μικρότερη επιδείνωση από ότι τα ελληνικά, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει βγει εδώ και τρεις μήνες από το καθεστώς των μνημονίων και παρόλο που στο χθεσινό Eurogroup οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξες. Έτσι, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,609% με άνοδο 0,84%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης