Διατηρείται και σήμερα το καλό κλίμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Στη διάρκεια της ημέρας εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετους ομολόγου να υποχωρήσει στο 4,16% από 4,27% που διαπραγματευόταν στο άνοιγμα της αγοράς.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 14 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,20% από 4,27% που έκλεισε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,39% να διαμορφωθεί στο 3,81% από 4,08% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει ελαφρώς σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1601 δολ. από το 1,1549 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ της Παρασκευής την αγορά της Νέας Υόρκης.

Η προοπτική διευθέτησης του Βrexit σε σύντομο χρονικό διάστημα ευνοεί το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Ο αρμόδιος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ εκτίμησε σήμερα ότι μία συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 6 έως 8 εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση είχε θετικό αντίκτυπο και στην ισοτιμία της στερλίνας, η οποία ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 0,9%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,167%.

Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,207%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,269%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,319% και, τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1571 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης