Σε νέα επίπεδα ρεκόρ αναρριχώνται σήμερα οι S&P και Dow Jones καλωσορίζοντας τα στοιχεία για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα επιδεικνύουν “ψυχραιμία” απέναντι στα νέα εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα.

Ειδικότερα, στο ταμπλό ο βιομηχανικός Doe Jones ενισχύεται κατά 115 μονάδες ή 0.49% στις 23.953 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P σημειώνει κέρδη 7.52 μονάδων ή 0.29% στις 2.634 μονάδες. Και οι δύο δείκτες κατακτούν νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, μοναχική πτώση ακολουθεί ο τεχνολογικός Nasdaq χάνοντας 23 μονάδες ή 0.34% στις 6.889 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Dow Jones έκλεισε στο ιστορικό υψηλό των 23.836,71 μονάδων με άνοδο 255,93 μονάδων βρίσκοντας στήριξη στην πρόοδο που σημειώθηκε στη Γερουσία για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα.

Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ το γ΄ τρίμηνο ήταν ισχυρότερη απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 3,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το γ΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Η αρχική μέτρηση ήταν για ανάπτυξη 3%.

Παραμένοντας στο μέτωπο της οικονομίας, η απερχόμενη Πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, αναμένεται να επαναλάβει σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει στο μονοπάτι των σταδιακών αυξήσεων στα επιτόκια της, χωρίς να δώσει ωστόσο συγκεκριμένες πληροφορίες για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής του επόμενου μήνα.

Στην κατάθεση της στην Κοινή Επιτροπή Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα η επικεφαλής της Fed εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας το δεύτερο μισό του έτους.

Στο μεταξύ, ψύχραιμη ήταν η αντίδραση των αγορών στην είδηση εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα που κατέληξε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης