Τα επίπεδα κάτω των 8.000 δολαρίων «εξερευνά» το Bitcoin, καθώς τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις, μετά το «μπλόκο» τραπεζών στην αγορά κρυπτονομισμάτων, παρατείνοντας τις αρνητικές επιδόσεις που γνώρισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, η τιμή του Bitcoin υποχωρεί κατά 2,79% στα 7.958,57 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.com. Μετά τα χαμηλά των 7.695 δολαρίων της Παρασκευής, το Bitcoin ανέκαμψε στα 9.471,46 δολάρια το Σάββατο, προτού «κατηφορίσει» και πάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειωτέον πως τις τελευταίες 24 ώρες το Bitcoin – το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από άποψη κεφαλαιοποίησης – έχει υποτιμηθεί κατά 12%, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinMarketCap. Παράλληλα, το Bitcoin διαπραγματεύεται στη μισή του αξία από το peak του Δεκεμβρίου, οπότε και έφτασε τα 19.000 δολάρια.

Τη νέα «βουτιά» του Bitcoin πυροδοτεί η απόφαση μεγάλων αμερικανικών τραπεζών να απαγορεύσουν τη χρήση πιστωτικών καρτών για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις JPMorgan Chase, Bank of America και Citigroup. Μάλιστα, σήμερα έγινε γνωστό ότι ανάλογες απαγορεύσεις ανακοίνωσε και η Lloyds του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ανησυχίες στην αγορά κρυπτονομισμάτων καλλιέργησε η απόφαση της Facebook να απαγορεύσει τις διαφημίσεις για ψηφιακά νομίσματα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτωτικά κινείται σήμερα και το Ethereum, χάνοντας 2,39% στα 820,56 δολάρια, ενώ «βουτιά» 12% σημειώνει το Ripple, που διαμορφώνεται στα 0,79 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης