Στα 120,50 δολάρια το βαρέλι «πέταξε» σήμερα, Δευτέρα, το πετρέλαιο Brent, καθώς η αγορά ανησυχεί για τις επιπτώσεις ενός εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά και για την κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων στο Ιράν.
Το ράλι του αργού πετρελαίου έρχεται καθώς οι προμήθειες διυλισμένων προϊόντων, όπως η βενζίνη, παραμένουν περιορισμένες σε μεγάλους κόμβους παράδοσης, τη στιγμή που η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Οι χαμηλότερες εξαγωγές ντίζελ από τη Ρωσία, τις οποίες πολλές δυτικές εταιρείες αποφεύγουν ή μειώνουν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ασκούν περαιτέρω πιέσεις στις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά παρόμοιο ποσοστό σε περισσότερα από 116 δολάρια το βαρέλι.

Ενδεικτικό των παραπάνω πιέσεων είναι το γεγονός ότι οι traders δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην εξασφάλιση των ποσοτήτων που αναζητούν ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρώσουν έξτρα κόστη που σε άλλες εποχές δεν είχαν μεγάλη ζήτηση

Ο ΟΠΕΚ+, τέλος, φαίνεται να διστάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και επιμένει ότι μια αύξηση κατά περίπου 400.000 βαρέλια το μήνα είναι ικανοποιητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης