Η δύναμη της γερμανικής οικονομίας, που ανέκαθεν ήταν οι εξαγωγές συνεχίζουν να εμφανίζουν σημεία “κόπωσης”, ενώ εντείνονται οι φόβοι ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν θα αποφύγει την ύφεση.

Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, και έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ανάμεικτων στοιχείων που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 1,8% σε προσαρμοσμένους όρους τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,5% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Destatis.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 1% στις εξαγωγές.

Το εμπορικό πλεόνασμα στη Γερμανία διαμορφώθηκε στα 18,1 δισ. ευρώ σε ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένους όρους τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στα 109,2 δισ. ευρώ ενώ οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 91,1 δισ. ευρώ, σε προσαρμοσμένους όρους.

Ο μη προσαρμοσμένος όγκος των εξαγωγών διαμορφώθηκε στα 101,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 57,5 δισ. ευρώ κατευθύνονται σε κράτη-μέλη της ΕΕ και 43,7 δισ. ευρώ σε τρίτες χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης