Η ευρωζώνη είναι ασθενέστερη από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, αλλά το σενάριο ανάπτυξης που περιγράφεται από την ΕΚΤ τον Δεκέμβριο παραμένει σε ισχύ και η αύξηση των επιτοκίων εξακολουθεί να είναι δυνατό να συμβεί, δήλωσε ο Ewald Nowotny.

Ο Nowotny, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, δήλωσε ότι δεν είναι πιθανές μεγάλες κινήσεις στη συνεδρίαση της 24ης Ιανουαρίου, και ακόμη και μια συζήτηση για την μακροπρόθεσμη διευκόλυνση χρηματοδότησης για τις τράπεζες δεν είναι επείγουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε ενήμεροι ότι υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά το βασικό σενάριο που περιγράφηκε τον Δεκέμβριο εξακολουθεί να ισχύει», δήλωσε ο Nowotny μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου δεν θα έχουμε πολλά νέα στοιχεία. και για το λόγο αυτό, δεν προβλέπω ότι στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές», πρόσθεσε.

Όταν ερωτήθηκε εάν θα μπορούσε να προβλέψει έστω και μία αύξηση των επιτοκίων αυτό τον χρόνο, παρόλο που οι προσδοκίες της αγοράς έχουν μεταφερθεί για το 2020, ο Nowotny δήλωσε «μπορώ να το φανταστώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης