Ο «digital» Γιώργος Παπανδρέου «φοβάται» την τεχνητή νοημοσύνη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 17:07
Ο «digital» Γιώργος Παπανδρέου «φοβάται» την τεχνητή νοημοσύνη
Αιφνιδίασε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθες στην Τεχνόπολη στο Γκάζι όταν καταφέρθηκε κατά την τεχνητής νοημοσύνης εστιάζοντας στα αρνητικά και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει, παρά στα οφέλη για την ανθρωπότητα.

Ειδικά ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαταλέγεται στους λάτρεις της τεχνολογίας και της ψηφιακής εποχής και οι παρευρισκόμενοι δεν περίμεναν ειδικά αυτός να διατυπώσει τόσο αρνητικούς προβληματισμούς.

Υπονοώντας ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και στην ελληνική κοινωνία, ώστε να αναλυθούν όλες οι παράμετροι και να φωτιστούν όλες οι λεπτομέρειες επέλεξε να υπογραμμίσει τους κινδύνους για τον πολιτισμό, αλλά και τις θέσεις εργασίας.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μέσω των «έξυπνων» αυτών συστημάτων θα εξασφαλιστεί ο απόλυτα εύκολος έλεγχος της κάθε κίνησης των πολιτών, υπονομεύοντας κάθε έννοια ελευθερίας.

Ειδικότερα ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε:

«Με τις τεχνολογικές εξελίξεις – έχουμε τεράστιες δυνατότητες αλλά και πρωτοφανείς προκλήσεις.
Η δύναμη της γνώσης, της τεχνολογίας μπορεί να δώσει λύσεις σε κάθε προβλημα υγείας, να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής, να μας δώσει πρόσβαση σε πληροφόρηση.

Αλλά την ίδια ώρα, με την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να καταστραφεί ο πολιτισμός μας, ενώ με την ρομποτική και τα συστήματα επικοινωνίας, από την μια θα χαθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, και από την άλλη θα υπάρχει εύκολος έλεγχος της κάθε κίνησής μας, από το πως κοιμόμαστε μέχρι και τον χτύπο της καρδιάς μας, υπονομεύοντας κάθε έννοια ελευθερίας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 17:07