Η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αρχικά προβλεπόταν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Γαλλίας, αποδίδοντας προφανώς μερίδιο ευθύνης στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Γαλλία για τις προβλεπόμενες μειώσεις της βιομηχανικής παραγωγής σε πολλούς κλάδους.

Το ΑΕΠ θα αυξηθεί 0,2% στο δ΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της κεντρικής τράπεζας για την επιχειρηματική δραστηριότητα, που διεξήχθη το Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προηγούμενη έρευνα, που διεξήχθη τον Οκτώβριο, η τράπεζα είχε προβλέψει ανάπτυξη 0,4% στο δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το τρίτο.

Η επιβράδυνση πλήττει εστιατόρια και μεταφορές, ιδιαίτερα αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο των επαναλαμβανόμενων διαδηλώσεων από το κίνημα με τα “κίτρινα γιλέκα”, εναντίον της αύξησης των φόρων και της χαμηλότερης αγοραστικής δύναμης πολλών Γάλλων.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα περιπλέξει τις προσπάθειες του προέδρου Emmanuel Macron για την μεταρρύθμιση της γαλλικής οικονομίας, μια προσπάθεια που δέχεται πρωτοφανείς πιέσεις εδώ και τέσσερα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα διαμαρτυριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης