Οι τιμές του χρυσού αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σήμερα, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, καθώς οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις γύρω από τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα πυροδότησαν τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία και χτυπούν το δολάριο και τις μετοχές.

Η τιμή spot του χρυσού αυξάνεται κατά 0,6% στα 1317,47 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα άγγιξε τα 1322,33 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου. Ο χρυσός κέρδισε 1,4% στην προηγούμενη συνεδρίαση, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις αρχές Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ λήξης Δεκεμβρίου αυξάνονται κατά 0,6%, στα 1323 δολάρια η ουγγιά.

Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία δήλωσαν ότι ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας προσγειώθηκε στα ύδατα του Ειρηνικού, ανατολικά του Χοκάιντο, ενώ πέρασε πάνω από το βόρειο ιαπωνικό νησί, σε μία απότομη κλιμάκωση των εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο.

Οι ειδήσεις έστειλαν τις μετοχές σε πτώση και το γιεν στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι τείνουν να αυξάνουν τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός και το ιαπωνικό νόμισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολύτιμο μέταλλο δέχεται επίσης στήριξη από την αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές του Donald Trump, καθώς τα σχόλιά του αύξησαν τους φόβους για διακοπή των λειτουργιών της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι αυξάνεται κατά 0,4% στα 17,48 η ουγγιά, ενώ νωρίτερα άγγιξε τα 17,56 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου.

Η πλατίνα ενισχύεται 0,3% στα 989,60 δολάρια η ουγγιά, αφού σημείωσε το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου στα 994,10 δολάρια, στις αρχές της συνεδρίασης.

Το παλλάδιο ανεβαίνει 0,7% στα 939,50 δολ. η ουγγιά, κοντά στα υψηλά 16,5 ετών.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης