Ο Πομπέο στηλιτεύει την «κακή συμπεριφορά» της Κίνας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 08:02
Ο Πομπέο στηλιτεύει την «κακή συμπεριφορά» της Κίνας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι η «κακή συμπεριφορά» της Κίνας επί «δεκαετίες» προκάλεσε πολλά προσκόμματα στο «ελεύθερο εμπόριο» κι εξώθησε την Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς και να λάβει άλλα μέτρα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε πως η κυβέρνησή του εννοεί να συνεχίσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, οι οποίες -όπως επεσήμανε- φέρνουν αποτέλεσμα.

Ο Πομπέο έκανε τα σχόλια αυτά σε μια εκδήλωση για τη νεολαία στην Μπανγκόκ, στο πλαίσιο μιας συνόδου της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και μεγάλων δυνάμεων.

Η διατύπωση επικρίσεων από την αμερικανική κυβέρνηση στην Κίνα στο συγκεκριμένο φόρουμ της Μπανγκόκ έχει μετατραπεί σχεδόν σε συνήθεια, μολονότι διαπραγματευτές της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου διεξήγαγαν αυτήν την εβδομάδα νέο κύκλο συνομιλιών για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις στη Σανγκάη.

Παρά την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, η Ουάσινγκτον ανήγγειλε την επιβολή νέων δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά από την αρχή του Σεπτεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 08:06