Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι η «κακή συμπεριφορά» της Κίνας επί «δεκαετίες» προκάλεσε πολλά προσκόμματα στο «ελεύθερο εμπόριο» κι εξώθησε την Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς και να λάβει άλλα μέτρα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε πως η κυβέρνησή του εννοεί να συνεχίσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, οι οποίες -όπως επεσήμανε- φέρνουν αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πομπέο έκανε τα σχόλια αυτά σε μια εκδήλωση για τη νεολαία στην Μπανγκόκ, στο πλαίσιο μιας συνόδου της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και μεγάλων δυνάμεων.

Η διατύπωση επικρίσεων από την αμερικανική κυβέρνηση στην Κίνα στο συγκεκριμένο φόρουμ της Μπανγκόκ έχει μετατραπεί σχεδόν σε συνήθεια, μολονότι διαπραγματευτές της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου διεξήγαγαν αυτήν την εβδομάδα νέο κύκλο συνομιλιών για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις στη Σανγκάη.

Παρά την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, η Ουάσινγκτον ανήγγειλε την επιβολή νέων δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά από την αρχή του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης