Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε σύσκεψη οικονομικών παραγόντων, στην οποία θα συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην χώρα, ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης και οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές στην οικονομία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Αντρέι Μπελαούσοφ, ο υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν, ο υπουργός Οικονομίας Αντόν Σιλουάνοφ και η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύσκεψη αυτή συγκαλείται μετά τις νέες κυρώσεις, που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ρωσία στις 6 Απριλίου, και μετά την κλιμάκωση την κατάστασης στην Συρία, που είχαν ως συνέπεια να καταρρεύσει η χρηματιστηριακή αγορά της Ρωσίας, ενώ το ρούβλι άρχισε να αποδυναμώνεται.

Έπειτα από λκγο η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται , ωστόσο η αγορά δεν έχει ανακάμψει.

Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι απαιτείται ήρεμη και νηφάλια εκτίμηση της κατάστασης πριν ληφθούν τα οποιαδήποτε μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε επίσης ανακοινώσει ότι η ρωσική αγορά επέδειξε μια ώριμη αντίδραση και επαρκή σταθερότητα σε συνθήκες άσκησης έξωθεν πιέσεων.

Παράλληλα είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για να ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης