Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος επανεκλέθηκε ο Σταύρος Καφούνης.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ είναι η ακόλουθη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Καφούνης Σταύρος

Α’ Αντιπρόεδρος: Κογιουμτσής Νικόλαος

Β’ Αντιπρόεδρος: Τζάννες Σταμάτιος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γ’ Αντιπρόεδρος: Σαββίδης Ευδόκιμος

Γενικός Γραμματέας: Τσαγγάρης Αθανάσιος

Ταμίας: Γιαννόπουλος Νικόλαος

Ειδ. Γραμματέας: Λουδάρος Εμμανουήλ

Έφορος : Σταϊνχάουερ Φίλιππος

Επιτροπές

Τουρισμού: Κούργιας Χρήστος, Βλάρας Θεόδωρος, Μιχαλόπουλος Ιωάννης.

“Athens Shopping”: Βογιατζής Παναγιώτης, Τσαγγάρη Ηρώ, Τοπιζόπουλος Διονύσιος.

Μεγάλων επιχειρήσεων: Καυκαλάς Νικόλαος, Ζούλοβιτς Γεώργιος, Κανδαράκης Μιχάλης.

Συντονισμού εμπορικών περιοχών & κλάδων: Πρωτογέρου Ελένη, Μπαξεβάνης Δημήτριος, Παπαγεωργίου Σταύρος.

O πρόεδρος μετά την ομόφωνη εκλογή του δήλωσε:

«Θα ξεκινήσω με μια πρόταση από την πρώτη μου ομιλία, πριν τρία χρόνια, όταν ανέλαβα την προεδρία του Ε.Σ.Α. εν μέσω μεγάλων αντιπαραθέσεων γιατί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια λόγων και έργων σε ότι κάνουμε στη ζωή μας: “Εδώ ήρθαμε για να ενώσουμε μικρούς και μεγάλους εμπόρους, εργαζόμενους και εργοδότες, την πολιτεία με τον ιδιωτικό τομέα της δημιουργίας γιατί το όφελος είναι πάντα κοινό και διαχέεται αποτελεσματικά μόνο όταν η φωνή είναι δυνατή και προέρχεται από πολλά άτομα!”.

»Επανέλαβα αυτή τη φράση γιατί θεωρώ μεγαλύτερο επίτευγμα μου -επίτευγμα μας – ότι τα τρία προηγούμενα χρόνια αν και συναντηθήκαμε προερχόμενοι από διαφορετικά σημεία, προφανώς με πολλές επιφυλάξεις, πετύχαμε κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα, όλες οι αποφάσεις που πήραμε να είναι ομόφωνες.

»Προφανώς είχαμε και διαφορετικές απόψεις, καταφέραμε όμως να συζητάμε, να διαφωνούμε, να ανταλλάσσουμε ιδέες, εφαρμόζοντας στην πράξη την έννοια της πραγματικής δημοκρατίας, επιλέγοντας και στηρίζοντας την άποψη που θεωρούσαμε σωστή για το καλό των συναδέλφων μας.

»Συνεχίσαμε ανοίγοντας το δρόμο σε μια ακόμη καινοτομία, πραγματοποιώντας τις αρχαιρεσίες μας δίνοντας και ψηφιακή δυνατότητα συμμετοχής, αποδεικνύοντας ότι δεν φοβόμαστε τις προκλήσεις αλλά αντίθετα τις βλέπουμε ως μεγάλη ευκαιρία. Η συμμετοχή όλων σας, κάτω από μια ενιαία υποψηφιότητα στην οποία όλοι διαθέσατε την προσωπική και επαγγελματική σας υπόσταση, αποτέλεσε ένα ακόμη μοναδικό παράδειγμα για τα ελληνικά δεδομένα, που έλαβε τη θετική κριτική όλων.

»Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε πάρα πολλούς συναδέλφους, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους έδειξαν να εκτιμούν την προσπάθεια που καταβάλαμε, παρότι δεν υπήρχε η αγωνία του νικητή.  Ελπίδα μου είναι το παράδειγμα μας, τόσο με την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας, όσο και της ενότητας, να αποτελέσει παρακαταθήκη για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, των υπολοίπων φορέων της χώρας αλλά και κάθε προσπάθειας που θα ενώνει δυνάμεις για το κοινό καλό.

»Την τελευταία τριετία βρεθήκαμε μπροστά σε τεράστια προβλήματα που έπρεπε με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας να αντιμετωπίζουμε. Θεωρώ ότι ο Ε.Σ.Α ύψωσε το ανάστημα του σκιάζοντας πολλά μεγαλύτερα δέντρα χάριν στον μελετημένο, τεκμηριωμένο και ανιδιοτελή λόγο του, τόσο που αρκετές φορές βρέθηκε να σηκώνει μόνος στις πλάτες του το βάρος της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

»Σήμερα αυτό το Δ.Σ. επειδή αποτελείται μόνον από ανθρώπους που έχουν δικά τους καταστήματα και κανένας δεν θεωρεί τον Σύλλογο ως μαγαζί του, έχει μια ιστορική ευθύνη που ταυτίζεται με το όραμα που δίσταζα να περιγράψω όταν ήρθα εδώ κοντά σας. 

»Πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτός είναι ο Σύλλογος όλων των νοικοκύρηδων παραγωγικών ανθρώπων της χώρας, που πάλεψαν δέκα δύσκολα χρόνια και κατάφεραν να σταθούν όρθιοι, αλλά και των νέων που έχουν δικαίωμα στην ελπίδα για την ανάπτυξη και την πρόοδο μέσω σύγχρονων επιχειρηματικών ιδεών.

»Με σοβαρή δουλειά και την ενέργεια όλων μας, είμαι βέβαιος ότι θα  ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή του ιστορικότερου Συλλόγου της χώρας, προς όφελος των εμπόρων, όλης της επιχειρηματικής κοινότητας της Αθήνας, της οικονομίας της χώρας και των παιδιών μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης