Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει την Γερμανία να βάλει φρένο σε μια μεγάλη συμφωνία φυσικού αερίου με τη Ρωσία, μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα Γερμανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ τον προηγούμενο μήνα ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξη της στον αγωγό Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο απευθείας από τη Ρωσία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας σε αντάλλαγμα για την έναρξη των συνομιλιών με την Ε.Ε. για μια νέα εμπορική συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία την Παρασκευή με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τον αντίκτυπο του αγωγού στην περιοχή.

Ο Τραμπ πιέζει για μεγαλύτερη πρόσβαση των αμερικανικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά η οποία – σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση – είναι υπερβολικά ρυθμισμένη.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στις ανησυχίες που έχει εκφράσει για τις εμπορικές τους σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης