Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Παρασκευή ότι προβληματίζεται πολύ με την Κίνα και δεν έχει αποφασίσει πώς να χειριστεί τη διεθνή εμπορική σχέση με τη χώρα

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο Fox News, μετά τις χθεσινές συνομιλίες μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών για την πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ έχει απειλήσει προηγουμένως με κυρώσεις εναντίον της Κίνας για τον χειρισμό της πανδημίας του κοροναϊού, ωστόσο δεν ανέφερε καμία τέτοια απειλή στη σημερινή συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ότι θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα λεπτομέρειες για την πορεία της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας. «Ελπίζουμε ότι θα διατηρήσουν τη συμφωνία. Ίσως το κάνουν ίσως όχι. Θα το μάθουμε», είχε δηλώσει ο Τραμπ.

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε επίσης πως οι ΗΠΑ ειναι πρόθυμες για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ωστόσο προειδοποίησε ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να τις παγώσει αν δεν ικανοποιηθούν οι ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης