Τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου ανάπλασης του ιδιωτικού νησιού Σκορπιός ενέκρινε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, γεγονός που επιτρέπει την υλοποίηση επένδυσης ύψους 160 εκατ. ευρώ.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχετικά με την στρατηγική μελάτη περιβαλλοντικής εκτίμησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό να διαπιστώνουμε ότι τα μέλη του συμβουλίου αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα της επένδυσης για την περιοχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος Λευκάδας Θεόδωρος Βερύκιος δήλωσε:

«Είναι θετικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβούλιου ψήφισε υπέρ. Είναι ακόμη πιο θετικό ότι από τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΠΕ Λευκάδας δεν υπήρξε καμιά αρνητική τοποθέτηση. Η ΣΜΠΕ όπως και το ΕΣΧΑΣΕ είναι από τις αρτιότερες μελέτες που έχω δει στο διάστημα της δωδεκαετούς αυτοδιοίκητης μου πορείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν μόνο μικροπαρατηρήσεις που θα διορθωθούν. Είναι επιπλέον πρωτοποριακές γιατί εξασφαλίζουν οικολογική και οικονομική αειφορία σε ένα μικροσύστημα όπως η νήσος Σκορπιός σεβόμενες απόλυτα το περιβάλλον. Μπορούν δε να αποτελέσουν μοντέλο ανάπτυξης και για άλλα μικρά νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Σαν πρώην Δήμαρχος Νυδρίου και Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας γνωρίζω πολύ καλά την προστιθέμενη αξία στην οικονομία και στο prestige της Λευκάδας και του Ιονίου που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια ο Σκορπιός και ο μύθος του Ωνάση. Με ικανοποίηση βλέπω ότι μια ελληνική εταιρεία, η ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ, και οι νέοι ιδιοκτήτες με το εξαιρετικά χαμηλό προφίλ θέλουν να συντηρήσουν και να διατηρήσουν τον μύθο του Σκορπιού αναβαθμίζοντας το τουριστικό και όχι μόνο προϊόν της Λευκάδας και του Ιονίου. Άλλωστε η επένδυση είναι πρωτοποριακή στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει οφέλη μέσα στην κρίση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης