Σημαντική αύξηση καταγράφουν σήμερα Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, τα οποία αμβλύνουν τους φόβους για ύφεση και ενισχύουν τις προοπτικές ζήτησης.

Το αργό Brent σημείωσε άνοδο 1,32%, στα 96,95 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 1,28 δολ. ή 1,46%, φθάνοντας στα 89,19 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τα στοιχεία την Τετάρτη έδειξαν ρεκόρ εξαγωγών αργού στις ΗΠΑ, ένα ελπιδοφόρο σημάδι για τη ζήτηση, ακόμη και με δεδομένο ότι τα αποθέματα αργού αυξάνονται.

«Φαίνεται ότι οι ανησυχίες για την ύφεση έχουν υποχωρήσει τελευταία, αλλά το να στοιχηματίζει κανείς συνεχώς σε υγιή οικονομική ανάπτυξη αυτό θα αποδειχθεί ανόητο», δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής στην πετρελαϊκή χρηματιστηριακή PVM.

Αν και το δολάριο περιόρισε τις πρώτες απώλειες, που το είδαν να αγγίζει το χαμηλό ενός μηνός, παρέμεινε κολλημένο κοντά στο κατώφλι του Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα στραφεί σε λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων επιβαρύνουν το αμερικανικό νόμισμα. Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης