Υποτονική η δραστηριότητα και σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 1,77%, του 5ετους στο 1,36% και του 15ετούς στο 1,82%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της αγοράς αύριο, καθώς παγιώνεται η προσδοκία για μία επερχόμενη κρίση χρέους στην ευρωζώνη η οποία θα έχει σφοδρότερη ένταση από εκείνη του 2011.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μία μείωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης 10% κατά μέσο όρο, θα οδηγούσε σε αύξηση του Δημοσίου Χρέους στο 103% του ΑΕΠ από 84% που βρίσκεται σήμερα.

Προς το παρόν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης (Standard & Poors και Μoodys) κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους και δεν δίνουν κάποιες εκτιμήσεις αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν τα νέα δεδομένα στην πιστοληπτική ικανότητα των κρατών (και των ομολόγων τους κατ΄ επέκταση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,79% έναντι -035% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,14%.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματεύονταν στα 1,0909 δολ. από τα 1,0879 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0871 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης