Υποχωρεί από το επίπεδο του 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου την Τρίτη, αμβλύνοντας τις πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, ωστόσο εξακολουθεί να κινείται πάνω από το 1,5%, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις νέες εξελίξεις για το οικονομικό πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που έχει προτείνει η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 1,535% ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου κινείται στο 2,252%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στοχεύει στην έγκριση του οικονομικού πακέτου που έχει προτείνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ούτως ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μπορεί να το υπογράψει πριν λήξουν τα κυριότερα προγράμματα για την ανεργία την Κυριακή. Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να περάσει το πακέτο για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας σήμερα Τρίτη.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απευθείας επιταγές στους Αμερικανούς ύψους έως και 1.400 δολαρίων, πρόσθετο επίδομα ανεργίας ύψους 300 δολαρίων ανά εβδομάδα έως τον Σεπτέμβριο αλλά και πίστωση φόρου τέκνων για ένα επιπλέον έτος.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας πρόκειται να πραγματοποιηθούν δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου διάρκειας 42 ημερών ύψους 30 δισ. και τριετούς διάρκειας ύψους 58 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης