Ούτε εφέτος αυξάνει τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Χαλανδρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, 17:27
Ούτε εφέτος αυξάνει τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Χαλανδρίου

Για ακόμη μία χρονιά χωρίς αυξήσεις θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Χαλανδρίου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μια προσπάθεια στήριξης των δημοτών, καθώς μετά την πανδημία προέκυψε η διεθνής ενεργειακή κρίση.

Έτσι, τα δημοτικά τέλη διατηρούνται στο 1,25 ευρώ/τμ για όλες τις οικίες, παραμένει ο ίδιος συντελεστής για τις επαγγελματικές χρήσεις έως τα 200 τμ, ενώ διατηρούνται σε πλήρη ισχύ οι απαλλαγές για όλες τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές, ΑμεΑ, ωφελούμενοι κοινωνικών προγραμμάτων κά).

Η μοναδική αύξηση της τάξης του 0,50 ευρώ/τμ θα επέλθει στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν πάνω από 600 τμ κι αυτό σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των δημοτικών τελών, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι ανατιμήσεις στο κόστος του ρεύματος, των καυσίμων, αλλά και του τέλους ταφής που καταβάλουν οι δήμοι στον ΕΔΣΝΑ.

   Παράλληλα, η δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε πως παρά τις αυξημένες δαπάνες, δεν θα γίνει μείωση της ποιότητας των δημοτικών υπηρεσιών και κυρίως σε αυτή της καθαριότητας.

«Ο Δήμος Χαλανδρίου, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας, καλούνται να λάβουν δύσκολες αποφάσεις, προκειμένου να διατηρήσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, χωρίς να τους μετακυλήσουν τις δυσβάσταχτες πλέον ανατιμήσεις στο κόστος του ρεύματος και των καυσίμων.

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται οι δήμοι να λειτουργήσουν είναι ασφυκτικό», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και αφού ανέλυσε τις αυξήσεις των δαπανών που έχουν προκύψει λόγω των αυξημένων τιμών ρεύματος και καυσίμων, αλλά και των τελών ταφής απορριμμάτων, στη συνέχεια τόνισε:

«Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου έχει αντιταχθεί σε αυτές τις επιλογές και σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να μετακυλήσει στους δημότες Χαλανδρίου το κόστος των ανατιμήσεων στο ρεύμα και στα καύσιμα. Οι πολίτες δεν πρέπει και δεν θα έχουν στο Χαλάνδρι συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμος δεν δίστασε να διπλασιάσει τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών για τη νέα χρονιά, αναλαμβάνοντας το επιπλέον κόστος». Και κατέληξε:

«Τα δημοτικά τέλη παραμένουν χαμηλά στο Χαλάνδρι, όχι μόνο σε σχέση με τα ισχύοντα το 2014, αλλά και σε σχέση με τα αντίστοιχα γειτονικών δήμων με παρόμοια δημογραφικά χαρακτηριστικά».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, 17:27