Η κυβέρνηση της Νορβηγίας δεν υποστηρίζει πρόταση της αντιπολίτευσης για την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Η νορβηγική κυβέρνηση έχει ήδη εισαγάγει ένα πρόγραμμα επιδότησης μέρους των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών εν μέσω αύξησης των τιμών ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, το κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 80% του μεριδίου των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από την τιμή της 0,70 κορώνας ανά κιλοβατώρα (KWh) για κατανάλωση έως και 5.000 KWh το μήνα.

Το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Κόμμα Προόδου πρότεινε ένα σχέδιο βάσει του οποίου θα οριζόταν ανώτατο όριο στις τιμές για τους καταναλωτές η 0,50 κορώνα ανά κιλοβατώρα.

Ωστόσο η επιβολή ενός ανώτατου ορίου, όπως αυτό που επεδίωκε το Κόμμα Προόδου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες, σύμφωνα με τον Στέρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Οι τιμές θα μπορούσαν, κατά κανόνα, να προσανατολιστούν προς το μέγιστο”, σημείωσε ο Στέρε, προειδοποιώντας ότι οι καταναλωτές μπορεί να ζημιωθούν από δυνάμεις της αγοράς που ορίζουν χαμηλότερες τιμές από το πλαφόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης