Π. Καρβούνης: Στο Eurogroup οι εταίροι να δεσμευθούν για μεταμνημονιακή στήριξη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, 14:07
Π. Καρβούνης: Στο Eurogroup οι εταίροι να δεσμευθούν για μεταμνημονιακή στήριξη
Τη δέσμευση των εταίρων για μεταμνημονιακή στήριξη της Ελλάδας, στην περίπτωση που καταστεί μελλοντικά απαραίτητη, θα πρέπει να πετύχει η Ελλάδα στο Eurogroup, δήλωσε ο Πάνος Καρβούνης, ειδικός σύμβουλος του Ευρωπαίου επιτρόπου για θέματα Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και πρώην επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Αύριο πρέπει να πετύχουμε και γενική δέσμευση μακροπρόθεσμη των εταίρων, ότι θα μας δώσουν μεταμνημονιακή στήριξη σε περίπτωση που βρεθούμε στο μέλλον σε προβληματική θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρβούνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, υπογραμμίζοντας ότι «είναι και προς όφελος του ελληνικού λαού να υπάρξει η επιτήρηση, ώστε να μην πάνε χαμένες και οι θυσίες του».

Ο κ. Καρβούνης χαρακτήρισε το Eurogroup της Πέμπτης «ιστορικό για την Ελλάδα», δεδομένου ότι «η αυριανή συνεδρίαση θα πρέπει να σημάνει το τέλος της εποχής των μνημονίων».

«Το τρίτο μνημόνιο θα είναι το τελευταίο, δεν θα υπάρξει τέταρτο» εκτίμησε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα υπάρξουν μεταμνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά αυτές υπήρξαν και σε άλλες χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, 14:07