Να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον έναντι των όποιων αυθαίρετων ενεργειών των επιμέρους μειοψηφιών, κάλεσε την πολιτεία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή το μπλόκο που επιχειρείται σε μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, εδώ και καιρό μία μερίδα κατοίκων, υποστηριζόμενη από διάφορες συλλογικότητες, παρεμποδίζει άλλοτε μέσω προσφυγών κι άλλο κλείνοντας δρόμους, την κατασκευή της μονάδας, τη στιγμή που η Λακωνία βουλιάζει στα σκουπίδια και η κατάσταση με τις παράνομες χωματερές σε δάση και σε ποτάμια έχει φθάσει στο απροχώρητο, απειλώντας τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιδράσεις που μπλοκάρουν το έργο προκαλούν ωστόσο ερωτηματικά καθώς το συγκεκριμένο σχέδιο έχει τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, η οποία επανειλημμένως έχει εκφραστεί θετικά από όλα τα επίπεδα και της μορφές επίσημης εκπροσώπησής (αυτοδιοικητικό, περιφερειακό, συλλογικό).   

Χαρακτηριστικά, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα και στην οποία εξέφρασαν τις απόψεις τους και οι αντιδρώντες, υπέρ της κατασκευής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών.

Συγκεκριμένα, υπέρ της υλοποίησης του έργου βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού τάχθηκαν οι Δήμαρχοι Ευρώτα, Μονεμβασιάς, Σπάρτης και Ελαφονήσου, δυο αντιδήμαρχοι ως εκπρόσωποι της Ανατολικής Μάνης, χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, οι βουλευτές Λακωνίας Θ. Δαβάκης και Ν. Κρητικός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας,  καθώς μέλη Συλλόγων και άλλων φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», είπε ο Παναγιώτης Νίκας, αποτυπώνοντας χαρακτηριστικά τη σκληρή πραγματικότητα για αναρίθμητα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται για δεκαετίες σε ομηρία σε διάφορες τοπικές κοινωνίες της χώρας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης